Keskustelu:Englannin kieli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Löysin tuon eniten puhuttu maailmassa jutun tiede-lehdestä, en muista numeroa :/


Yleisen kielenhuollon lisäksi tein mm. seuraavaa: Poistin kommentin kielen helppoudesta subjektiivisena.

Sanavaraston “valtavuus” voi olla totta, mutta ko. kappaleessa ei esitetty, miksi se on “englannin kielen ongelma maailmankielenä”, mistä syystä poistin myös tämän kohdan. Laajasta sanavarastosta on hyvä puhua, mutta ehkä omana alaotsikkonaan ja esittelemättä sitä “ongelmana” (jollei perustella tarkoin, miksi se on “ongelma”).

Subjektiivisena poistin myös: "(joskin hyvin harva intialainen osaa englantia)" - taitaa Intiassa kuitenkin olla muutama miljoona englannintaitoinen ihminen enemmän kuin vaikkapa Suomessa.........

Kirjoitusjärjestelmän “toimimattomuuteen” ja “mielivaltaisuuteen” viittaukset poistin ja/tai muokkasin. Vaikka kirjoitus onkin monimutkaista, kirjoitusjärjestelmän toimimattomuus on kuitenkin eri asia. Mielivaltaisuus taas vaikuttaa aika puolueelliselta ilmaisulta. --MiaK 13. heinäkuuta 2005 kello 15:52:48 (UTC)

Lopun hobbititeksti on pitkä esimerkki ilman mitään suomennoksia, mistä syystä se pitäisi mielestäni poistaa. Esimerkit tulisi esittää käännösten kanssa, tai vähintäänkin osoittaa tekstistä kohtia, jotka ovat esimerkkinä mielekkäitä (ja selittää, miksi). --MiaK 13. heinäkuuta 2005 kello 15:52:48 (UTC)

Mihin siinä tarvitaan käännöstä? "Sukulaiskielten" suomen ja englannin vertailuun? --Neofelis Nebulosa 13. heinäkuuta 2005 kello 18:24:02 (UTC)
Mihin tarkoitukseen esimerkki on tehty? Englanninkielistä tekstiä löytyy sen verran mittavasti, että mitä tahansa tekstinpätkää on varmaan turha laittaa tänne esimerkiksi. Esitteleekö kyseinen teksti erityisen hyvin jotain englannille ominaisia piirteitä tms., vai mitä varten se siinä on? --ML 13. heinäkuuta 2005 kello 19:05:01 (UTC)
Se on esimerkki englannin kielestä, einstein. Monissa kielikirjoissa, -artikkeleissa ym. ym. ym. on esimerkkejä kyseessä olevasta kielestä. Tuosta voit nähdä kuinka MITTAVA tämä artikkeli englannin kielestä oli laittaessani tuohon tuon esimerkin, joten ajattelinpa LAAJENTAA HIEMAN TUOTA ARTIKKELIA. Sen takia minä pistin sinne tuon pätkän 1900-luvun ehkä merkittävimmän englannin kielellä kirjoittaneen kirjailijan debyyttiteoksesta. Huomaan, ettet itse ole muokannut kyseistä vieläkin hyvin vajavaista artikkelia kertaakaan. Valitsit varmasti oikean tavan tuoda itseäsi peliin tällä tavalla, lässyttämällä turhuuksia artikkelin keskustelusivulla. Wikiin menee kyllä nykyään hermot yhä useammin juuri tämän takia: Epämääräistä valitusta, muttei mitään ehdotuksia asian parantamiseksi. Jos tuo pikku pätkä tekstiä nyt ei kuvaa englannin kielen jotain syvintä ja yksilöllisintä olemusta tarpeeksi niin se lienee kuitenkin parempi kuin tyhjä tila? Minkä yhden tekstinpätkän sinä valitsisit kuvaamaan englannin kieltä? Ettei vaan tulisi "mitä tahansa tekstinpätkää". --Neofelis Nebulosa 13. heinäkuuta 2005 kello 21:08:54 (UTC)
1900-luvun ehkä merkittävimmän englannin kielellä kirjoittaneen kirjailijan debyyttiteoksesta, no jost joo ja johan pomppas. Vähän epäilinkin, että tässä on taas joku tolkienisti tunkemassa tolkieniaan joka paikkaan. Objetkiivisesti katsoen Tolkien on 1900-luvun merkittävimpiä vain jos merkittävyys mitataan yksinomaan kansanssuosiolla. Tosin silloinkin joku Barbara Cartland on vieläkin merkittävämpi. Mutta en minä jaksa tästä palautussotaa aloittaa, olkoon nyt siinä kunnes joku laittaa siihen T.S.Eliotia tai muuta hiukkasen tolkienia hianompaa... --ML 14. heinäkuuta 2005 kello 08:39:38 (UTC)
Aika täydellisesti onnistuit missaamaan vastaukseni pointin. --Neofelis Nebulosa 14. heinäkuuta 2005 kello 09:10:09 (UTC)

Miksi meillä ei ole tietoa/esimerkkiä SPOTPAsta? --130.233.46.62 21. syyskuuta 2007 kello 12.32 (UTC)

tuo englantia osaavia on reilusti yli miljardi kuulostaa vähän hassulta, kun jos toisena kielenään puhuviakin on joidenkin arvioiden mukaan 1,5 miljardia. ja miten kaikki suuri osa intialaisista? Kommentin jätti 195.236.222.1 (keskustelu – muokkaukset).

Onko englannissa genetiivi?[muokkaa wikitekstiä]

"Henkilöistä käytettävän genetiivin tunnus on yksikössä ’s ja monikossa pelkkä heittomerkki. Esineistä ja asioista käytetään of-genetiiviä."

Onkohan tämä ihan oikein ilmaistu? Nenoniel (keskustelu) 19. syyskuuta 2017 kello 23.41 (EEST)[vastaa]

Sivu näyttää oudolta[muokkaa wikitekstiä]

Onko tämä sivu jotenkin rikki koska alussa on jotain sanoja? 2001:999:484:CDE2:F85C:B1FF:FE24:24F7 4. joulukuuta 2023 kello 16.41 (EET)[vastaa]

Itse en huomaa mitään. Mitä sanoja? Mikä selain jne? Anr (keskustelu) 4. joulukuuta 2023 kello 16.44 (EET)[vastaa]
Näköjään mobiilisovelluksessa joku ongelma tuon {{kieli}}-mallineen kanssa. En tähän hätään tiedä mistä johtuu. Ping mm. @Zache, @Atraie. –Anr (keskustelu) 4. joulukuuta 2023 kello 16.49 (EET)[vastaa]
Saattoi olla joku välimuistiongelma, purgetin sivun ja nyt näkyy ainakin itsellä mobiilisovelluksessa normaalisti. Sitä ennen sivun alussa näkyi mallinekoodia sellaisenaan: ihan alussa muistaakseni {{#ifeq: 0 | 0 jne. –Anr (keskustelu) 4. joulukuuta 2023 kello 16.54 (EET)[vastaa]