Hynttyyt yhteen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hynttyyt yhteen
Sarjan logo ensimmäisestä jaksosta
Sarjan logo ensimmäisestä jaksosta
Tyyli Komedia
Kestoaika 22 min / jakso
Pääosissa Eija Vilpas
Hannele Lauri
Aake Kalliala
Alkuperämaa Suomi
Verkko MTV, MTV3
Esitetty 7. syyskuuta 1991 – 21. maaliskuuta 1995
Jaksoja 51
Tuotanto
Tuottaja(t) Spede Pasanen
Ohjaaja(t) Inkeri Pilkama
Käsikirjoittaja(t) Eija Vilpas
Tuotantoyhtiö(t) Spede-Yhtiöt
Palkinnot
Voitetut Venla (vuoden hauskin tv-ohjelma 1991)
Aiheesta muualla
IMDb
Ensimmäisessä jaksossa Vappu muuttaa Virpin luokse ja haluaa nukkua omassa verkkokeinussaan.

Hynttyyt yhteen on vuosina 1991–1995 MTV3:lla lähetetty suomalainen television komediasarja. Siinä karjalainen maalaisserkku Vappu (Eija Vilpas) muuttaa asumaan helsinkiläisen Virpin (Hannele Lauri) luokse, ja sarjassa seurataan heidän yhteiseloaan ja miessuhteitaan. Jopa 1,48 miljoonaa katsojaa saanut[1] sarja aloitti naispainotteisten komediasarjojen aallon suomalaisessa televisiossa, jonka myöhempiä ilmentymiä ovat sarjat Kumman kaa ja Muodollisesti pätevä.[2]

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääosissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vierailijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäinen kausi (syksy 1991 – kevät 1992)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vappu muuttaa Lappeenrannasta serkkunsa Virpin luokse Helsinkiin asumaan. Virpi kertoo tapailevansa miestä nimeltä Rainer, joka tulee yllättäen hänen luo ja aikoo viedä tämän autoajelulle ulos. Vappu saa selville, että Rainer on naimisissa ja häätää miehen ulos. Virpi suuttuu Vapulle, mutta lopulta kummatkin nauravat ja kaikki on hyvin.

Vappu ja Virpi riitelevät aamulla ja Vappu lähtee suuttuneena töihin työpaikallensa ravintolaan. Talonmies käy varoittamassa Virpiä yöllisistä metelöinneistä ja musiikin soittamisesta. Virpi tulee Vapun työpaikalle, pyytää anteeksi ja samalla he lainaavat omalla luvalla ravintolan kassasta rahaa vuokraan. Vapun palattua töistä Virpi kertoo Aarnen, Vapun esimiehen soittaneen rahojen viemisestä. Illalla he lähtevät tansseihin tummat peruukit päässä. Tanssin lomassa heidän pöytään tulee kaksi miestä, joista heille tulee kinaa. Aulassa he odottavat turhaan miehiä, jotka ovat jo lähteneet. He kävelevät kotiin ja tapaavat rapussa istuvan talonmiehen, jolta on jäänyt avaimet kotiin. Talonmies tulee kahville Vapun ja Virpin luokse. Lopussa Vapun pomo Aarne tulee hakemaan Vappua ulos ulkoiluttamaan mäyräkoiraansa Jormaa.

Vinot pinot maksamattomia laskuja saavat Vapun ja Virpin miettimään raha-asioita. He käyvät pankissa, mutta eivät saa lainaa, koska heillä ei ole takuita. He laativat lehteen ilmoituksen, jossa Virpiä tarjotaan keskusteluseuraksi maksua vastaan. Ilmoitukseen vastaa vanha mies, joka tulee iltakahville. Vappu lähtee ostamaan pullaa ja jättää Virpin ja miehen kahden. Vapun ollessa poissa mies käy Virpiin käsiksi. Virpi pääsee pakenemaan ulos ja lukitsemaan oven ulkopuolelta takalukkoon. Vappu saapuu ja saa miehen pois uhkailemalla tältä 50 000 markan sekin.

Vappu alkaa seurustella Aarne Haravan kanssa, jonka ravintolassa hän on tarjoilijana. Vapun alkoholisti-veli, Martti tulee kaupunkiin. Hän yrittää saada veljensä "jaloilleen" hankkimalla tälle muun muassa uudet vaatteet. Vappu ottaa Martin myös töihin ravintolaan, Aarnen ollessa matkoilla. Martti juo ravintolan viinoja ja täyttää tyhjät pullot vedellä. Virpi täyttää 40 vuotta ja synttäreitä juhlitaan Aarnen ja Martin kanssa, jotka saavat lopulta sovittua viinajupakan.

Vapun suhde Aarneen joutuu tauolle, kun Vapulle paljastuu Aarnen suhde nuoreen kirjastohoitajanaiseen. Vappu yrittää epätoivoisesti nuorentua pukeutumalla teinivaatteisiin. Hän yrittää kovasti saada seuraa työpaikaltaan miesasiakkaista ja myös yökerhosta. Virpi tapaa yökerhossa itseään puolet nuoremman miehen Kimin, jonka kanssa hän alkaa seurustella. Suhde lopahtaa lopulta pian, kun Virpi ei jaksa juosta kaiken yötä kaupungilla hänen kanssaan. Lopulta Virpi pyytää Vapulta apua suhteen päättämiseen. Vappu soittaa Kimille ja ilmoittaa suhteen loppumisesta.

Rainer palaa kuvioihin ja deittailee valheiden avulla sekä Vappua että Virpiä. Molemmat naiset ovat salaperäisiä uudesta poikaystävästään, kunnes lopulta suhteet paljastuu ja Rainer pakenee. Seuraavaksi Vapun entinen sulhanen, Keijo Lappeenrannasta alkaa kiinnostua uudelleen Vapusta. Pari riitelee kauppakeskuksessa ja poliisi vie heidät yöksi putkaan. Putkasta päästyään Vappu ja Keijo tekevät sovinnon ja Keijo lähtee takaisin Ruotsiin. Vappu järjestää Virpin idolin muusikko Kojon esiintymään pimeästi Aarnen ravintolaan. Aarne häätää Kojon ulos kesken esiintymisen ja riitelee Vapun kanssa. Myöhemmin riidan jälkeen Aarne kosii Vappua, johon hän suostuu. Vappu ja Virpi ottavat äkkilähdön Lanzarotelle. Lentokentällä Vapulle iskee lentopelko, mutta lopulta pelko voitetaan ja matka Lanzarotelle voi alkaa.

Toinen kausi (kevät 1993)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vappu on purkanut kihlauksensa Aarnen kanssa ja irtisanoutunut työpaikastaan. Virpi ja Vappu lomailevat Lanzarotella, jossa Virpi yrittää iskeä suomalaista matkaopasta ja Vapulla syntyy pientä sutinaa espanjalaismiehen kanssa. Suomeen palattuaan Vappu näkee painajaisia lomamatkastaan, jossa hän on raskaana. Virpi tapaa uuden miehen Harri Hedbergin, jolta Vappu pummaa rahaa useita tonneja omaan ravintolaansa, jonka hän on juuri perustanut. Hän palkkaa ravintolaansa vietnamilaisen miehen tarjoilijaksi ja jopa majoittaa tätä luonaan, kun Virpi muuttaa Harrin luokse. Harrista paljastuu piirteitä, jotka saavat Virpin jättämään hänet. Virpin ja Vapun naapuriin ovat muuttaneet Terttu ja Henrik, jotka riitelevät äänekkäästi jatkuvasti. Vappu yrittää saada naapurit lopettamaan riitelyn ja järjestävät pienet juhlat. Virpin tuhlattua ruokarahat kampaajalla jää ainoaksi vaihtoehdoksi tarjota kukkakaalia, jota Vappu ostaa torilta. Vappu vuokraa myös rakkauselokuvan, jonka on tarkoitus herättää riitelevä pariskunta rakastamaan. He viettävät iltaa naapurissa. Terttu suuttuu, kun Virpi ja Henrik tanssivat hitaita. Virpin ja Vapun palattua omaan asuntoonsa Terttu saapuu myös sinne ja kertoo Henrikin lähteneen Ruotsiin.

Vapun ravintolalla on taloudellisia vaikeuksia. Virpi saa houkuteltua Vapun paukuille hotellille. Hotellissa he näkevät Tapani Kansan ja Vappu ryntää kerjäämään tätä esiintymään ravintolaansa. Useiden kielteisen sanojen jälkeen, Kansa lopulta suostuu laulamaan yhden kappaleen Vapun ravintolassa.

Virpin ja Vapun täti on kuollut. Vappu ja Virpin äiti saapuvat hautajaisista. Virpin äiti kertoo kuolleen tädin suuresta omaisuudesta ja tiedosta että testamenttia ei olisi, joten Vapun ja Virpin isät perisivät tädin rahat. Virpi ja Vappu innostuvat asiasta ja alkavat havitella perintörahoja ja suunnittelevat niiden käyttöä. Lopulta perunkirjoituksessa paljastuu, että täti on testamentannut koko omaisuutensa Vapun veljelle Martille.

Vapulle saapuu useita kukkalähetyksiä, joiden lähettäjäksi paljastuu mies, joka on ihastunut Vappuun. He tapailevat, mutta heidän välille ei synny pitempiaikaista suhdetta. Samaan aikaa Keijo saapuu kaupunkiin ja yrittää saada Vapun itselleen tuloksetta. Aarne joutuu leikkaukseen ja kosii uudelleen Vappua. Vappu suostuu ja he ostavat kihlat.

Kolmas kausi (kevät 1994)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vapun ja Aarnen kihlajaisia vietetään ja mukana on myös Aarnen äiti Maire. Maire joutuu sappileikkaukseen ja muuttaa lääkärin määräyksestä Espanjan lämpöön. Vappu ja Aarne muuttavat Mairen asuntoon. Vappu suunnittelee häitään ja tahtoo pitää isot kirkkohäät. Vastoinkäymisiä syntyy, kun Vapulle selviää, että Aarne ei ole käynyt rippikoulua. Vappu saa puhuttua Aarnen yksityisriparille, jonka hän suoriutuu papin riparikuulustelusta pienellä lunttauksella.

Virpi kohtaa hieroja-Petterin, jonka kanssa hän alkaa seurustella. Kiviä parin suhteen rattaisiin tulee Petterin ylipainosta. Virpi ja Vappu yrittävät saada Petteriä laihtumaan, kunnes hän jättää Virpin. Virpin ovelle ilmaantuu kaupustelija, jolta Vappu ja Virpi ostavat ison määrän kodinkoneita muun muassa Vapulle häälahjaksi. Tuotteet paljastuvat kuitenkin varastetuiksi ja tytöt järjestävät kaupustelijalle ansan ja pian mies on poliisin huostassa.

Virpi ja Aarne järjestävät Vapulle suuren yllätyksen, kun he vievät Vapun silmät sidottuna laivaan, jossa kertovat vihkimisestä. Pari vihitään avioliittoon laivassa, ja todistajina ovat Virpi ja laivan kapteeni. Häätangon jälkeen Vappu ja Aarne vetäytyvät hyttiin viettämään hääyötä. Häiden jälkeen Aarne lähtee Espanjaan äitinsä luokse. Virpi alkaa seurustella hammaslääkäri Jori-Pekan kanssa mutta suhde jää lyhyeksi, kun paljastuu että miehellä on toinenkin tyttöystävä. Virpi ja Vappu päättävät kostaa petolliselle miehelle lukitsemalla hänet omalle vastaanotolleen potilaan kanssa. Vappu päättää remontoida Mairen vanhan asunnon yllätykseksi Aarnelle. Vappu palkkaa remonttimies Reunasen tekemään homman pimeästi kuutamokeikkana. Remonttimies majoittuu asuntoon, joka juo enemmän olutta kuin tekee töitä. Lopulta remontti tulee valmiiksi ja yllättäen Aarne ja Maire palaavat Espanjasta. Maire ja Aarne loukkaantuu Vapulle, joka on heidän poissa ollessa laittanut lähes koko asunnon uusiksi. Vappu piiloutuu hotelliin, mutta Aarne löytää hänet ja he yrittävät sovitella asiaa. Maire ja Vappu eivät saa sovintoa aikaiseksi. Maire keskustelee Virpin kanssa hänen ja Vapun välisistä riidoista. Maire päättää ostaa Aarnelle ja Vapulle oman asunnon samasta talosta.

Neljäs kausi (syksy 1994 – kevät 1995)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vappu ja Aarne lähtevät kahdestaan Vapun isän kesämökille viettämään lomaa. Pian paikalle ilmaantuu myös Virpi. Virpi saa Aarnen ärsyyntymään ja tämä lähtee keskellä yötä takaisin Helsinkiin jättäen naiset keskenään mökille. Nämä kuitenkin liftaavat seuraavana aamuna takaisin kotiin.

Vappu hakee Aarnelta salaa työpaikkaa hotellista, ja saa työpaikan. Vapun entinen heila Keijo ilmestyy kuvioihin kiinnostuen tällä kertaa Virpistä. Keijo pyytää Virpiltä tuhat markkaa lainaa, jonka hän lupaa tälle moninkertaisena takaisin. Virpi käy kysymässä Vapulta ja Aarnelta tonnia, mutta Aarne ei suostu lainaamaan. Vappu lupaa hankkia rahat Virpille seuraavaksi aamuksi. Vappu panttaa vihkisormuksensa ja saa panttilainaamosta tonnin. Keijo ostaa Virpille sormuksen ja saa naisen pään pyörälle. Keijo lähtee tapaamaan Vappua ja esittelee kotona yksin olevalle Aarnelle olevansa Vapun vanha koulukaveri Pertti. Vappu saapuu töistä kotiin ja yllättyy tavatessaan Keijon Aarnen seurasta. Vappu naljailee Keijolle ja Aarne yrittää hillitä tilannetta. Keijo lähtee pois. Aarne kertoo Vapulle, että hän joutuu kertausharjoituksiin. Vappu tulee käymään Virpin luona. Virpi yrittää päästä Vapusta eroon, koska Keijo on piilossa makuuhuoneessa. Vappu kyselee Virpin äkkinäistä rahantarvetta ja samalla tunnistaa Keijon takin sohvan päällä ja kävelee suoraan makuuhuoneeseen. Vappu käy Keijoon käsiksi. Virpi tulee väliin ja kertoo että heillä on suhde. Vappu suuttuu ja lähtee pois.

Keijo kertoo Vapulle ettei hän Virpistä välitä vaan hän haluaa Vapun takaisin. Vappu sanoo Keijolle suorat sanat, ettei heillä ole yhteistä tulevaisuutta. Keijo suuttuu ja riehuu Vapun ja Aarnen asunnossa heitelle huonekaluja ympäri asuntoa. Vappu hätääntyy ja yrittää puhelimitse tavoitella Aarnea armeijasta, mutta ei saa Aarneen yhteyttä. Vappu menee puolustusministeri Elisabeth Rehnin puheille saadakseen Aarneen yhteyden armeijaan. Ministeri lupaa että Vapun terveiset välitetään Aarnelle. Vappu menee Virpin luokse. Virpi ja Keijo ovat syömässä ja Vappu toivottaa onnea pariskunnalle. Vappu soittaa salaa makuuhuoneesta poliisille ja pian he tulevatkin hakemaan Keijon, jolla on ollut haku päällä eri rikoksista. Virpi purskahtaa itkuun, mutta lopulta hymy löytyy, kun hän muistaa Keijolta saamansa sormuksen. Hän aikoo viedä sen kaniin.

Virpi ja Vappu lähtevät ostamaan Aarnen lamppuun ruuvia ja ajavat Aarnen autolla kolarin Speden kanssa. Spede vaatii ensin naisilta rahallista korvausta auton vaurioista, mutta reiluna miehenä luopuu lopulta vaatimuksistaan. Vappu ja Virpi tapaavat Speden seurassa Simo Salmisen. Aarne palaa kertausharjoituksista ja Vappu yrittää kääntää puheet pois Aarnen autosta. Kun Vapulla ja Virpillä ei ole rahaa korjata autoa he maalaavat sekä serpentiineillä ja ilmapalloilla koristelevat auton, jotta ruhjeet eivät näkyisi. Aarne suuttuu, mutta leppyy nopeasti ja aikoo itse huolehtia auton kuntoon.

Virpi ja Aarne ovat molemmat sairaana yhtä aikaa. Vappu huolehtii molempien hoidosta ja heidän töistään myös. Vappu ihastuu Aarnen ravintolassa töissä olevaan kokkiin, Jarmo Naakkaan. Suhde pajastuu Aarnelle, joka vaatii heti avioeroa. Vapun isä tulee käymään ja joutuu selvittämään Vapun avioliitto-ongelmia. Vappu lopettaa suhteensa Jarmoon ja jää ikävöimään Aarnea. Virpi saa Aarnen kuitenkin ajattelemaan asiaa uudelleen ja tämä ottaa Vapun takaisin.

Virpi tapaa uuden miehen, Aarnen ja Vapun naapuriin muuttaneen Jaakon ja ihastuu tähän. Jaakon ollessa työmatkalla hänen asunnossa oleilee tämän Marghareta-sisko, joka omistaa tyylikoulun. Marghareta saa houkuteltua Vapun ja Viprin tyylikouluunsa, mutta lopettaa yllättäen tunnit saatuaan kurssimaksut. Marghareta kertoo Vapulle ja Virpille rahahuolistaan ja lupaa maksaa heille kurssimaksut takaisin. Vappu järjestää työpaikallaan hotellin asiakkaille laskiaistapahtuman. Hän järjestää hotellin aulaan hernekeittoa, liukumäen sekä Virpin laskiaistytöksi. Leskimies Oskari Tahvanainen ihastuu Virpiin ja haluaa tämän luokseen Iisalmeen asumaan. Oskari joutuu kuitenkin useista iskuyrityksistä huolimatta tyytymään yksinäiseen kotimatkaan. Jaakko palaa työmatkalta. Vappu auttaa Virpin ja Jaakon yhteen. Vappu saa tietää odottavansa lasta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vuonna 1993 MTV3:ssä tuotettiin niin paljon ohjelmia, että Hynttyyt-tuotannolle piti vuokrata studiotilat ja tuotantotiimi Yleisradiolta. Myös osa keväällä 1994 esitetyistä jaksoista kuvattiin Ylen tiloissa.
  • Hynttyyt yhteen oli usein viikon katsotuimpia ohjelmia, ja sillä oli noin 1,4 miljoonaa katsojaa.[3]
  • Hynttyyt yhteen valittiin vuoden hauskimmaksi tv-ohjelmaksi Venla Gaalassa 1991.
  • Eija Vilpas voitti roolinsa ansiosta suosituimman naisesiintyjän Telvis-patsaat vuosina 1991–1992.
  • Spede suunnitteli sarjasta myös elokuvaa, jonka tekeminen kaatui lopulta aikapulaan.
Peteliuksen ja Kallialan Hynttyyt yhteen -sarjaa parodioivissa sketseissä oli samanlainen lavastus, kuin Virpin ja Vapun asunnossa.

Parodia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pirkka-Pekka Petelius ja Aake Kalliala tekivät ohjelmaa parodioivia sketsejä nimeltä "Vehkeet Levällään", sarjassa Manitbois. Sketseissä Petelius näyttelee "Perttiä", joka puhuu karjalan murteella, eli parodioi Vappua. Kalliala hahmon nimi on myös "Pertti" ja hän on vastaavasti Virpin tapainen. Sketsit päättyivät aina riitaan, jonka hahmot saivat aikaiseksi ja toinen poistui asunnosta. Vastaanlainen kohtaus on Hynttyyt yhteen -sarjan jaksossa 2, jossa Virpi ja Vappu riitelevät ja Vappu poistuu asunnosta. Studio lavastettiin samanlaiseksi, kuin Virpin ja Vapun asunto. Huonekalut olivat erilaiset, mutta vastaavanlaiset ja täysin samoilla paikoilla.

DVD-julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marraskuussa 2006 MTV3 ja Pan Vision julkaisivat ensimmäisen DVD:n "Hynttyyt yhteen – Uus elämä", joka sisältää osat 1–8, 10–18 ja 20. Tekijänoikeudellisista syistä musiikkia on jouduttu vaihtamaan, samalla joitakin kohtauksia on lyhennetty ja kaksi kokonaista jaksoa (osa 9 17.1.1992 ja osa 19 12.2.1993) on jätetty pois kokonaan. Sarjan tunnusmusiikiksi vaihdettiin Kari Tapion Toiset on luotuja kulkemaan.

Toinen DVD "Hynttyyt yhteen – Kassokaa ihmees" julkaistiin toukokuussa 2007 ja se sisältää osat 21–27 ja 29–36. Jakso 28 (esitetty 22.1.1994) jätettiin kokonaan pois. DVD:lle sarjan tunnusmusiikiksi vaihdettiin Elviksen Love Me Tender.

Kolmas DVD "Hynttyyt yhteen – Nyt män jakeluun" julkaistiin toukokuussa 2008 ja se sisältää sarjan loput jaksot syksyltä 1994 ja keväältä 1995.

DVD:t sisältävät kaksi levyä. Levyillä ei ole lisämateriaalia.

Kansikuva Nimi ja vuodet Julkaisu Jaksot Levyn 1 jaksot Levyn 2 jaksot
Hynttyyt yhteen –
Uus elämä
1991–1993
8. marraskuuta 2006 18
  • 1. Uus elämä alkaa 7.9.1991
  • 2. Kehonkieli puhuu 14.9.1991
  • 3. Sokkotreffit 21.9.1991
  • 4. Säpinää ja apatiaa 28.9.1991
  • 5. Velipuol yllättää 5.10.1991
  • 6. Ikäkriisi 12.10.1991
  • 7. Äitienergiaa 3.1.1992
  • 8. Mustankipeyttä 10.1.1992
  • 9. 17.1.1992
  • 10. Kaksoistreffit 24.1.1992
  • 11. Vanha suola janottaa 31.1.1992
  • 12. Biologinen kello 7.2.1992
  • 13. Mallorcan loma 3.1.1993
  • 14. Lomapainajaisia 8.1.1993
  • 15. Isä kipsissä 15.1.1993
  • 16. Rahapulaa ja rakkautta 22.1.1993
  • 17. Edustusrouvana 29.1.1993
  • 18. Naapurihäirintää 5.2.1993
  • 19. 12.2.1993
  • 20. Konkka tulloo 19.2.1993
Hynttyyt yhteen –
Kassokaa ihmees
1993–1994
9. toukokuuta 2007 15
  • 21. Perinnönjako 26.2.1993
  • 22. Suhteet solmussa 5.3.1993
  • 23. Haaveilua ja sähkeitä 12.3.1993
  • 24. Kohtalon kortit 19.3.1993
  • 25. Kihlajaiset 1.1.1994
  • 26. Korventamista 8.1.1994
  • 27. Häävalmisteluja 15.1.1994
  • 28. 22.1.1994
  • 29. Huijari 29.1.1994
  • 30. Käskyt 5.2.1994
  • 31. Häät 12.2.1994
  • 32. Värväystä 19.2.1994
  • 33. Mörskäuudistus 26.2.1994
  • 34. Anoppikränää 5.3.1994
  • 35. Mökkikepitystä 14.9.1994
  • 36. Ommaa työtä 21.9.1994
Hynttyyt yhteen –
Nyt män jakeluun
1994–1995
7. toukokuuta 2008 15
  • 37. "Pikkuserkku" 5.10.1994
  • 38. Paa kieli laulamaan 12.10.1994
  • 39. Kaksoispeliä 19.10.1994
  • 40. Peräänajo 26.10.1994
  • 41. Autovandalismia 2.11.1994
  • 42. Hääpäivä 30.12.1994
  • 43. Lenssua 17.1.1995
  • 44. Tunteet kukkimaan 24.1.1995
  • 45. Sielu tulessa 31.1.1995
  • 46. Kerää tavaras 7.2.1995
  • 47. Laulava lentäjä 14.2.1995
  • 48. Tyylikoulussa 21.2.1995
  • 49. Laskiaisriehaa 28.2.1995
  • 50. Elämä pelissä 7.3.1995
  • 51. Mielitekoja 21.3.1995

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hellman, Heikki: ”Kanavavalinta ja television uusi kilpailutilanne”, Elävän kuvan vuosikirja 1993, s. 48. Suomen elokuvasäätiö, 1993. ISBN 951-37-1086-6.
  2. Kylmälä, Otto: Hynttyyt yhteen - Uus elämä 1991-1995, Filmgoer 2007. Viitattu 20.11.2016.
  3. Erämetsä, Harri: ”Joukkoviestimien käyttö”, Joukkoviestintä Suomessa, s. 30. Nordenstreng, Kaarle & Wiio, Osmo A. (toim.). Weilin + Göös, 1994. ISBN 951-35-5899-1.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]